Pierderi-record la Banca de Economii (Adevărul)

  • 31 Ianuarie 2013 12:28
Pierderi-record la Banca de Economii (Adevărul)

Singura instituție financiară controlată de stat a raportat pentru anul trecut pierderi de 313 milioane de lei, un record absolut în istoria băncii, relevă jurnalistul Ion Preașcă.

Specialiștii susțin că o astfel de evoluție este rezultatul politicii de creditare păguboase duse de fosta administrație a Băncii de Economii, în frunte cu Grigorii Gacichevici. În același timp, experții precizează că o parte de vină revine și acționarului majoritar, adică Guvernului, care nu a luat măsuri la timp pentru a redresa situația.

Atacurile lui Ghimpu sunt un grav derapaj de la normele democratice, titrează Adevărul. Mai mulți editori de presă au condamnat declarațiile acuzatoare aduse de către liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, jurnaliștilor luni seara, la Pro TV.

C. Tănase susține în Timpul că Mihai Ghimpu e bătut pentru că are gura mai slobodă, le stă în cale unora și le încurcă combinațiile și, ceea ce e cel mai important - pentru curentul de gândire (și simțire) pe care-l reprezintă. Anume dușmanii înrăiți ai acestui curent muncesc zilele acestea pentru a-l băga în „buzunarul lui Plahotniuc” și a-l transforma în „Roșca nr. 2”. 

Ucrainizare” agroalimentară, alt subiect din Timpul. Mărfurile ucrainene amenință producătorii autohtoni. Odată ce pe rafturile magazinelor sau în piețele agroalimentare ponderea produselor ucrainene este mai mare decât a celor fabricate în R. Moldova, fie că vorbim despre făină, conserve, fie de lactate sau produse de cofetărie, producătorii autohtoni sunt nevoiți să țină piept unei competiții foarte dure.

Municipiul Chișinău, campion la consumul de energie, scrie Economistul. Intensitatea consumului final de energie este mare decât cea înregistrată în România, Turcia sau Macedonia, se arată într-un studiu realizat de IDIS „Viitorul”. Primăria Chișinău își propune reducerea consumului de energie cu 20%, până în 2020.

Alegeri cu scandal pentru șefia Federației de Fotbal, mai aflăm din Adevărul. Lupta pentru funcția de președinte al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) se întețește, cu cinci zile înaintea alegerilor. Cei doi adversari sunt actualul șef al FMF Pavel Cebanu, care se află la cea de-a cincea candidatură, și vicepreședintele federației Radu Rebeja. În timp ce Pavel Cebanu e susținut de majoritatea membrilor federației pentru cel de-al cincilea mandat, vicepreședintele FMF Radu Rebeja se plânge că alegerile de duminică ar fi aranjate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău