Pierderi considerabile pentru oamenii de afaceri

  • 27 Februarie 2015 13:35
Pierderi considerabile pentru oamenii de afaceri

Oamenii de afaceri afirmă că au suferit pierderi considerabile în urma deprecierii monedei naționale și solicită autorităților să intervină cu un plan de criză.

Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul unei ședințe a Confederației Naționale a Patronatelor, unde s-a solicitat, între altele, revizuirea creditelor accesate de întreprinderi, precum și a taxelor și impozitelor pe care trebuie să le achite oamenii de afaceri. 
 
Membrii patronatelor afirmă că au înregistrat pierderi esențiale din cauza fluctuațiilor din ultima perioadă de pe piața valutară, din cauza importurilor pe care trebuie să le facă în valută și a creditelor accesate, la fel, în valută. Alexandru Covalenco, reprezentantul unei companii de construcții:
 
Și compania de panificație ”Franzeluța” a suferit pagube, ca urmare a deprecierii leului, după cum a menționat directorul întreprinderii, Victor Cojocaru.
 
Președintele Confederației Naționale a Patronatelor, Leonid Cerescu, a subliniat că este necesară restructurarea creditelor pe care le-au accesat antreprenorii.
 
Prezent la reuniune, prim-viceguvernatorul BNM, Marin Moloșag, a declarat că Banca Națională va propune câteva măsuri prin care băncile vor putea să ofere credite în condiții mai accesibile pentru oamenii de afaceri.
 
Moneda națională s-a depreciat cu aproximativ 20 la sută față de euro și dolar, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. În consecință, s-au înregistrat scumpiri la diferite produse, de la cele alimentare și electrocasnice, până la medicamente.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău