Piața din fața Ambasadei Rusiei de la Washington va fi redenumită Nemtsov Plaza

  • 10 Ianuarie 2018 10:44
Piața din fața Ambasadei Rusiei de la Washington va fi redenumită Nemtsov Plaza

Piața din fața Ambasadei Rusiei la Washington va fi redenumită în onoarea politicianului rus Boris Nemțov, ucis lângă Kremlin in seara de 27 februarie, a scris pe Facebook Vladimir Kara-Murza Jr., șeful fundației ”Boris Nemțov”.

„Într-o decizie separată a Consiliului Local de la Washington s-a votat în unanimitate o procedură accelerată pentru adoptarea proiectului de lege privind înființarea Pieței Boris Nemțov în fața ambasadei Rusiei. Redenumirea intră în vigoare la 27 februarie“ – a scris Kara-Murza, citat de Pagina de Rusia

Piața 2600 Wisconsin Avenue, situata între străzile Davis și Edmunds, va fi redenumita Plaza Nemtsov.

Initiativa de a redenumi adresa la care se afla Ambasada Rusiei din Washington aparține senatorului Marc Rubio. La începutul lunii decembrie, propunerea a fost dezbatura în Consiliul Local al capitalei americane. La ședința a participat și fiica lui Boris Nemțov, Janna Nemțova.

Nemțov a fost împușcat pe 27 februarie 2015 pe Podul Bolșoy Moskvorețki de langa Kremlin. În iunie 2017, un juriu i-a găsit vinovati de uciderea lui Nemtov pe cecenii Zaur Dadaev, Anzor și Șadid Gubașev, Tamerlan Eskerhanov și Hamzat Bakhaev. În sentința instanței se spune că, în ziua uciderii, Dadaev l-a urmarit pe Nemțov și apoi l-a împușcat de mai multe ori în spate. Autorul crimei a fost condamnat la 20 de ani într-o colonie de regim strict, iar ceilalți inculpați au primit de la 11 la 20 de ani.

Presupusul organizator al crimei este consuderat Ruslan Muhudinov, fost combatant al batalionului cecen „Sever“, aflat sub conducerea lui Ramzan Kadîrov. Muhudinov este dat in urmarire internațională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău