Piața Centrală | Autoritățile și comercianții stradali nu pot ajunge la o înțelegere

  • 16 Iunie 2017 13:05
0%
00:00:00
00:00:00

Autoritățile municipale și comercianții stradali care vindeau în jurul Pieței Centrale nu pot ajunge deocamdată la o înțelegere. După ce ieri polițiștii au demontat tarabele improvizate în stradă astăzi, conducerea Pieței Centrale a încercat să-i convingă pe comercianți să vândă în interiorul pieței, oamenii însă sunt nemulțumiți de propunerile autorităților.

Și astăzi, câteva zeci de comercianți stradali au venit în zonele adiacente Pieței Centrale, unde mai ieri își vindeau mărfurile, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de faptul că autoritățile nu le mai permit să comercializeze în stradă. Înconjurați de câțiva polițiști și carabinieri, comercianții au discutat cu autoritățile municipale și le-au cerut să le organizeze un iarmaroc și să le permită să vândă în continuare în stradă.„

„Nu încap ei aici! La sezon, să le permită să vândă și în cartiere, în zone amenajate, da noi să fim conștienți, să plătim bani la Primărie. Oamenii ăștia și așa îs obosiți de muncă”.

Directorul interimar al „Pieței Centrale”, Veaceslav Balan, spune că singura soluție este ca aceștia să meargă să comercializeze în Piața Centrală, unde, taxa pentru un loc de comercializare este de 12 lei pe zi.

„Avem 200 de locuri libere, după evenimentele de ieri și alaltăieri, foarte multă lume a intrat în piață, a ocupat locuri și comercializează acolo în condiții adecvate. Noi suntem obligați, în limita locurilor disponibile, să meargă în piață”.

Oamenii au mers să vadă și ce locuri le sunt propuse în interiorul Pieței Centrale, inclusiv într-un pavilion, însă spațiile nu le-au fost pe plac comercianților. Negocierile s-au încheiat cu multă larmă.

„- Sunt locuri aici! Vindeți! Iată doar aici sunt două locuri, costă 24 de lei

- Noi aici avem cântar, avem de toate da ei nu au nimic.

- Aici nu se vinde, vedeți pe cineva să vine să cumpere aici? E curent. Nu e deloc rentabil pentru noi. Toate fructele trebuie vândute la vedere, da nu într-un loc dosit.

- Nu ne place că avem căpșuni, fructe care se strică aici. Mâine dimineață or să vină și ne vor alunga de aici”.

Comercianții susțin că vor continua să-și vândă marfa lângă piață, adică în locuri neautorizate.

Amintim că în zorii zilei de joi, polițiști și carabinieri au descins în zonele adiacente Pieței Centrale și au demontat mai multe tarabe improvizate. Măsurile întreprinse de municipalitate s-au soldat însă cu altercații între reprezentanții forțelor de ordine și comercianți. În consecință, doi polițiști și un carabinier s-au ales cu leziuni ușoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău