Pianistul român Horia Mihail încheie turneul ”Pianul călător” la Chișinău

  • 03 Iulie 2013 13:24
Pianistul român Horia Mihail încheie turneul ”Pianul călător” la Chișinău

Celebrul pianist român Horia Mihail participă astăzi la concertul de închidere a Festivalului „Nopțile pianistice din Moldova-Marea Neagră”.

Recitalul face parte din turneul național ”Pianul călător”, care a ajuns în 22 de orașe ale României, în perioada mai-iulie, și se va încheia astăzi la Chișinău.

Pianul de concert al Societății Române de Radiodifuziune a călătorit împreună cu pianistul Hoaria Mihail timp de 52 de zile, parcurgând o distanță de 7000 de kilometri. Succesul turneului, aflat deja la a doua ediție, l-a convins pe Horia Mihail că muzica clasică poate deveni populară.

Astăzi, în încheierea Festivalului „Nopțile pianistice din Moldova-Marea Neagră”, Horia Mihail va interpreta „Rapsodia pe o temă de Paganini” pentru pian și orchestră de Serghei Rachmaninov. Recitalul va avea loc la Sala cu Orgă din Chișinău.  Pianistul a subliniat că nu a ales întâmplător această piesă.

Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu”de la Chișinău, în parteneriat cu Radio România Cultural și Radio Chișinău, a reușit să îmbine cele două mari evenimente culturale, ”Nopțile Pianistice” și ”Pianul Călător”, astfel încât acestea să se intersecteze în capitala Republicii Moldova. Directorul ICR Chișinău.

Organizatorii au promis că vor depune eforturi astfel încât ”Pianul Călător” al Radiodifuziunii române, împreună cu maestrul Horia Mihail, să ajungă iarăși la Chișinău în cel de-al treilea turneu, care se va desfășura în toamnă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău