Phoenix lansează albumul ”Vino, Țepeș!”

  • 25 Noiembrie 2014 17:35
Phoenix lansează albumul ”Vino, Țepeș!”

Concertul de lansare a noului album Phoenix, 'Vino, Țepeș!', va avea loc pe 6 decembrie la Palatul Copiilor din București, de la ora 19,30, informează Agerpres.

Lansarea albumului ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie, dar a fost amânată după ce solistul vocal al formației, Costin Adam, a acuzat o laringită acută.

Datorită numărului mare de cereri pentru suplimentarea biletelor, locul inițial de desfășurare a concertului, Teatrul Național București, a fost schimbat, lansarea albumului urmând să se facă la Palatul Copiilor.

Planul actual al sălii de desfășurare și locurile încă disponibile se găsesc pe paginile de facebook: Transsylvania Phoenix Oficial și Nicu Covaci.

Albumul 'Vino, Țepeș!' aduce împreună ca fir epic povești ale marilor voievozi români în cadrul unor compoziții complexe cu mesaj puternic. Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, Mircea cel Bătrân sau Mihai Viteazul sunt prezentați prin intermediul unor texte consacrate ale scriitorilor clasici (Coșbuc, Eminescu, Macedonski, etc), împletindu-i astfel pe 'cei ce ne-au dat nume' cu 'cei ce ne-au dat neam' într-un album de spirit românesc și cultură valoroasă, rar întâlnită în peisajul comercial al muzicii de astăzi, se arată în comunicat.

Cei care au participat la realizarea albumului sunt Costin Adam (voce), Dan Albu (chitară, voce), Sergiu Corbu Boldor (vioară, voce), Dzidek Marcinkiewicz (keyboard), Volker Vaessen (bas), Flavius Hosu (tobe) și Nicu Covaci (chitară, voce), cu participarea lui Andrei Cerbu (chitară) și Aurelian Balaurul Dincă (chitară).

Pentru albumul 'Vino, Țepeș!' revine alături de Phoenix și graficianul și căprarul Valeriu Seppi, celebru pentru scenele din 'Cantafabule' și 'Mugur de fluier', cel care a conturat pentru Phoenix componenta vizuală care a devenit parte integrantă din brand.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău