Philip Breedlove: Moscova dorește să-și extindă influența

  • 27 Iunie 2016 13:16
Philip Breedlove: Moscova dorește să-și extindă influența

Fostul comandant-șef al Forțelor Armate Unite ale NATO în Europa, generalul american Philip Breedlove, a făcut apel la SUA să-și intensifice influența în Europa și să declare Rusia ca o amenințare globală permanentă.

În eseul intitulat "Următorii pași ai NATO: Ce atitudine să luăm față de Rusia și alte pericole", publicat în revista "Foreign Affairs", Breedlove a spus despre Rusia că este "un pericol existențial" pentru SUA, aliații acestora și întreaga ordine mondială. Generalul american a arătat că în momentul în care a preluat funcția de comandant șef, în mai 2013, a descoperit că, în ciuda echipării deosebite, forțele SUA și ale aliaților lor pe linie NATO în Europa sunt prost pregătite pentru provocările actuale, inclusiv pentru pericolele militare din direcția Rusiei și pentru modificările legate de instabilitatea în Orientul Apropiat și în America de Nord.

Breedlove a calificat drept "intervenție" operațiunea desfășurată de Rusia în Siria la rugămintea conducerii acestei țări și a opinat că aceasta dovedește dorința Moscovei de a-și extinde influența peste hotarele sale.

Filip Breedlove și-a părăsit postul în luna mai a.c., după 39 de ani de activitate în cadrul Forțelor Armate ale SUA. El a fost înlocuit în funcția de comandant-șef al Forțelor Armate Unite ale NATO în Europa de generalul american Curtis Scaparrotti.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău