Pfizer și BioNTech cer autorizarea în UE a vaccinului lor anti-COVID-19 pentru grupa de vârstă 12-15 ani

  • 30 Aprilie 2021 17:00
Pfizer și BioNTech cer autorizarea în UE a vaccinului lor anti-COVID-19 pentru grupa de vârstă 12-15 ani

Compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech și partenerul său american Pfizer au anunțat vineri depunerea unei cereri de autorizare în Uniunea Europeană a vaccinului lor anti-COVID19 pentru grupa de vârstă 12-15 ani, deschizând astfel calea unei omologări în iunie, relatează AFP, preluat de Agerpres.

În baza unui studiu clinic care arată o "eficiență de 100%" a vaccinului la această categorie de vârstă, Pfizer și BioNTech au anunțat într-un comunicat că au cerut o "extindere" a autorizației, valabilă până acum numai pentru persoanele în vârstă de peste 16 ani. Acest proces durează în mod obișnuit între patru și șase săptămâni.

În Statele Unite, cele două companii au depus deja la începutul lunii aprilie o cerere similară de extindere a autorizației de urgență acordată de FDA.

Cererile se bazează pe datele unui studiu clinic de fază 3, publicat la sfârșitul lunii martie, care arată o "eficiență de 100%" a vaccinului pentru prevenirea COVID-19 la această grupă de vârstă. De asemenea, vaccinul a fost "în general bine tolerat", conform studiului.

Efectele secundare sunt "în general în concordanță cu cele observate" la persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, au precizat Pfizer și BioNTech la sfârșitul lunii martie.

În prezent nu există niciun vaccin anti-COVID19 pentru copii, mai puțin expuși la cazuri severe de boală, și a căror vaccinare nu a fost o prioritate până în prezent. Însă aceștia reprezintă o mare parte a populației și, prin urmare, vor trebui de asemenea să fie imunizați pentru a stopa transmiterea bolii, susțin experții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău