Petru Bogatu: Arestarea lui Iurie Leancă ar deschide cutia Pandorei

  • 21 Aprilie 2016 10:29
Petru Bogatu: Arestarea lui Iurie Leancă ar deschide cutia Pandorei

Revista presei din 21 aprilie 2016

Editorialistul Petru Bogatu atenționează în Ziarul Național că ”s-ar deschide cutia Pandorei”, referindu-se la declarația lui Mihai Ghimpu care a ținut să amintească presei că Leancă știa despre furturile de la BEM și nu ar fi luat măsuri. ”Cum arestarea lui Filat nu a potolit spiritele, ci dimpotrivă, le-a aprins,  s-ar putea ca justiția controlată de guvernare să fie tentată să-l sacrifice pe Leancă, scrie Petru Bogatu... Numai că arestarea lui Iurie Leancă ar deschide cutia Pandorei. Ar ieși în evidență faptul că și un lider proeminent al Partidului Democrat e la fel de vinovat ca premierul, comentează autorul, referindu-se la Andrian Candu care, în noiembrie 2014, în calitatea sa de viceprim-ministru și ministru al Economiei, a semnat hotărârea Guvernului din 13 noiembrie 2014, desecretizate un an mai târziu, prin care Banca de Economii, Banca Socială și Unibank au primit credite în sumă totală de 9,5 miliarde de lei. Arestarea lui Iurie Leancă ar atrage după sine răspunderea penală a multora. S-ar deschide în sfârșit capacul ulciorului de unde vor ieși afară toți dracii”, scrie Petru Bogatu.

Ziarului de Gardă relevă în ediția de astăzi ce se întâm­plă cu miile de tone de pes­ti­cide, rămase încă din peri­oada sovi­e­tică și care este efec­tul lor pen­tru mediul încon­ju­ră­tor.

Tot în Ziarul de Gardă găsim în inter­viu cu Maia Sandu, ex-ministru al Edu­ca­ției care cre­ează  unui nou par­tid poli­tic.

În pagi­nile DOSAR, citi­to­rii ZdG vor putea afla ce note au pri­mit con­cu­ren­ții pen­tru func­ția de pro­cu­ror șef al Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­rup­ție și ce spun aceștia des­pre con­curs. Tot aici, aflați la ce etapă sunt 10 dosare penale des­chise de CNA în ulti­mii doi ani în care sunt vizați func­țio­nari ai pri­mă­ri­i­lor locale. 

Ziarul de Gardă mai scrie despre proiectele cu finan­țare externă care se deru­lează în R. Mol­dova și de ce agen­ții eco­no­mici pri­vați nu se înghe­suie pen­tru a aplica la ele.

Voronin și Dodon, „putiniștii de serviciu ai Kremlinului“, uniți în bătălia pentru Moldova, este un titlu de pe pagina electronică a Adevărului. Publicația remarcă termeni cheie din discursurile din ultima perioadă a lui Voronin și Dodon, precum: ”revoluție, poporul moldovean, dizolvarea Parlamentului, alegeri anticipate, trădarea Occidentului... Viitorul Moldovei nu se va juca în toamnă ci se joacă încă de acum pentru că dacă tandemul Voronin –Dodon va prelua puterea, Republica Moldova se va întoarce în timp, în anii 2000, când comuniștii instituiseră o cortină de fier peste Prut, comentează Adevărul.

Timpul informează că localitatea Regina Maria din raionul Soroca s-a înfrățit cu localitatea Săvârșin din județul Arad. Actul a fost semnat miercuri în prezența Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Timpul mai anunță și că bustul Reginei Maria a României a fost dezvelit în satul care îi poartă numele, din raionul Soroca. În 2015, satul Regina Maria, prima entitate adminsitrativ-teritorială a Republicii Moldova care poartă nume regal, a primit o înaltă distincție – Crucea Casei Regale a României „pentru exemplul patriotic și istoric pe care locuitorii acestei comune l-au dat, alegând să se întoarcă la identitatea lor interbelică reluând numele Reginei României Mari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău