Petro Poroșenko, în vizită în Statele Unite

  • 18 Septembrie 2014 10:29
Petro Poroșenko, în vizită în Statele Unite

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, merge astăzi în vizită oficială în Statele Unite pentru a cere mai mult sprijin din partea americanilor.

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, va discuta, la Casa Albă, cu omologul său Barack Obama și va ține un discurs în Congres.  

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, vine astăzi la Washington pentru a cere mai mult ajutor economic și militar pentru țara sa. 
 
Dar, în mijlocul temerilor din capitala federală cu privire la fermitatea eforturilor anticorupție ale Kievului și în mijlocul prudenței Occidentului în legătură cu escaladarea conflictului militar cu Rusia, rămâne neclar dacă domnul Poroșenko va părăsi Washingtonul cu un nou și substanțial angajament de sprijin din partea Administrației americane. 
 
Înainte de a pleca în turneul nord-american de trei zile, împreună cu președintele, ministrul de externe ucrainean, Pavlo Klimkin, spunea, într-un interviu, că speră ca Ucraina să obțină mai mult ajutor american. 
 
Președintele Poroșenko va cere la Washington tehnologie militară avansată și angajamente financiare care să stabilizeze economia țării, despre care Banca Centrală estimează că s-ar putea contracta anul acesta cu 10%. 
 
După întâlnirea de la Casa Albă cu președintele Obama, într-un gest de evidentă încurajare a guvernului de la Kiev, speakerul Camerei Reprezentanților, John Boehner, îl va invita pe președintele Ucrainei să se adreseze Congresului intr-o rară reuniune comună a celor două camere.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău