PETIȚIE ON-LINE/ Susținem Guvernul Maia Sandu și reforma justiției ACUM

  • 09 Noiembrie 13:54
PETIȚIE ON-LINE/ Susținem Guvernul Maia Sandu și reforma justiției ACUM

Un grup de cetățeni au inițiat o petiție on-line, în care își exprimă susținerea pentru Guvernul Sandu și îngrijorarea privind obstacolele în reforma justiției inițiată de acesta.

Noi, cetăţenii Republicii Moldova, domiciliați în Moldova, cât și peste hotarele ţării, suntem profund îngrijoraţi de obstacolele apărute în calea procesului de reformare a justiției inițiat de Guvernul Maia Sandu. Considerăm că societatea trebuie să se solidarizeze în jurul acestei inițiative și să susțină pe deplin Guvernul Sandu în toate eforturile sale privind reforma Justiției și asigurarea alegerii Procurorului General. Doar împreună, implicându-ne putem construi un stat democratic, cu instituţii care lucrează în beneficiul cetăţenilor. Astăzi a sosit momentul în care trebuie să rămânem uniți în efortul nostru comun pentru o schimbare definitivă! ACUM ori niciodată!”, se spune în documentul semnat de aproximativ 6000 de cetățeni.

Amintim că vineri, 8 noiembrie, deputații socialiști au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu pentru proiectul de angajare a răspunderii asupra modificării Legii procuraturii.

Maia Sandu a calificat acțiunile socialiștilor drept frică față de reforma sistemului de justiție. Prim-ministrul a avertizat că o eventuală cădere a Guvernului ar putea afecta programele economice și sociale pe care le-a inițiat.

Potrivit legii, moțiunea ar urma să fie examinată la prima ședință a Legislativului de săptămâna viitoare. Daca aceasta va fi susținută de cel puțin 51 de deputați, în termen de cel mult 3 zile premierul va prezenta Președintelui demisia Guvernului.

Opoziția încă nu a decis dacă va susține sau nu moțiunea socialiștilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
10,46 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,1 m/s
Wed
9 °C
Thu
4 °C
Fri
-1 °C
Sat
3 °C
Sun
3 °C

Curs oficial BNM 19 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4006 -0.0217
USD 17.5420 -0.0626
RON 4.0648 -0.0107
UAH 0.7260 -0.0013
RUB 0.2747 -0.0009
Arhivă Radio Chișinău