Peter Michalko: Este important ca următorul Parlament să fie unul credibil și să asigure reforma justiției

  • 07 Mai 2021 08:37
Peter Michalko: Este important ca următorul Parlament să fie unul credibil și să asigure reforma justiției

Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, spune că alegerile anticipate reprezintă modalitatea prin care cetățenii pot contribui la reformarea justiției, alegând un Parlament credibil care să înceapă acest proces. Potrivit diplomatului, în condițiile unui Legislativ care să susțină un Guvern reformator, Uniunea Europeană va continua să ofere sprijin financiar Republicii Moldova, notează IPN.

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, spune că scrutinul parlamentar anticipat oferă cetățenilor șansa unei vieți mai bune, dacă Parlamentul va fi unul credibil și va exprima voința oamenilor.

„Viitorul Parlament trebuie să fie credibil și în mod credibil trebuie să susțină un Guvern care va realiza programul de reforme. Reforme așteptate și cerute de către cetățeni, reforme care vor îmbunătăți viața oamenilor, dar și modul în care instituțiile statului trebuie să servească cetățenii. Reforme care vor da posibilitatea Uniunii Europene să susțină cât mai mult Republica Moldova și asta va oferi oamenilor standarde de viață mai înalte”, a spus Peter Michalko în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

Mai mult, potrivit diplomatului european, prioritatea viitorului Legislativ și a Guvernului creat după anticipate ar trebui să fie asigurarea independenței justiției și combaterii corupției. Obiective cerute atât de cetățeni, cât și de partenerii financiari ai țării.

„Având un Parlament credibil, va fi posibil să fie modificată legislația și să fie implementate reforme care pot asigura independența justiției. Pentru asta este important ca oamenii să-și exprime voința în cadrul alegerilor, acesta este singurul mod prin care lucrurile pot fi schimbate în domeniul justiției, combaterii corupției” a spus Peter Michalko.

Peter Michalko este la finalul mandatului său de ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova. Diplomatul și-a început activitatea în calitate de șef al Delegației Uniunii Europene la Chișinău în 2017.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău