Peter Michalko: Atacurile împotriva presei sunt inacceptabile

  • 06 Mai 2020 08:08
 Peter Michalko: Atacurile împotriva presei sunt inacceptabile

„Rolul presei independente în orice societate care este și vrea să fie considerată democratică este unul foarte important. Presa independentă este pentru a controla cum lucrează instituțiile de stat, să informeze cetățenii despre faptul că banul public este folosit cum trebuie”. Declarația aparține ambasadorului Uniunii Europene la Chișinău Peter Michalko și a fost făcut în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, notează IPN.

Oficialul european a precizat că în foarte multe momente presa independentă a arătat întregii țări cât este de importantă. Totodată, acesta face trimitere la evenimentele din iunie anul trecut și se întreabă: „Cine ar fi spus cetățenilor ce se întâmplă și despre schimbările care au fost? Dar cine ar aduce informații despre cum sunt desfășurate proiectele importante? ”

Peter Michalko spune că presa independentă trebuie să fie apreciată, iar atacurile sunt inacceptabile. „Pur și simplu, aceasta este împotriva pluralismului de opinie care reprezintă caracteristica fiecărei societăți, inclusiv privind implementarea valorilor europene. Fără presa independentă nu ne putem imagina existența democratică, europeană”.

Tot în contextul celor declarate de politicieni și a atacurilor asupra presei, ambasadorul Uniunii Europene menționează că datorită presei independente au ieșit la suprafață problemele cu care s-au confruntat medicii, și anume, lipsa protecției corespunzătoare în lupta cu pandemia. „Toată această criză a arătat de la bun început cât de important este să avem transparență și informație publică pentru că numai așa putem ști tot ce este important pentru a fi soluționat”.

„Sâmbătă marcăm Ziua Europei și sunt foarte importante aceste valori. Aceste valori sunt puternic simțite de către cetățenii țărilor membre și nu este acceptat dacă presa independentă este ținta atacurilor”, a concluzionat Peter Michalko.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău