Peste șapte mii de copii se odihnesc anual în instituții de vară ale sindicatelor. Unde și care este costul

  • 17 Iunie 2018 15:24
Peste șapte mii de copii se odihnesc anual în instituții de vară ale sindicatelor. Unde și care este costul

Peste șapte mii de copii, inclusiv trei mii cu finanțare de la bugetul de stat, se odihnesc anual în cele trei instituții de reconfortare pentru copii aflate în gestiunea Confederației Naționale a Sindicatelor (CNSM). Costul unei zile de odihnă pentru un copil este de 175 de lei.

CNSM are în gestiune taberele „Campingul” și „Perlele Nistrului” din orașul Vadul lui Vodă și „Dumbrava Albă”, amplasată în municipiul Bălți. În modernizarea imobilelor din Vadul lui Voda, în ultimii cinci ani au fost investite sume care se ridică la 20 de milioane de lei.

Într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN, președintele CNSM, Oleg Budza, a menționat că instituțiile de reconfortare pentru copii din Vadul lui Vodă nu generează profituri. Perioada activă este de doar trei luni, iunie-august, iar cheltuielile de întreținere a imobilelor sunt suportate întreg anul.

Pe lângă aceasta, Primăria Vadul lui Vodă solicită în judecată Confederației Naționale a Sindicatelor să plătească 3,2 milioane de lei pentru folosirea terenurilor aferente imobilelor.

CNSM are în gestiune și trei sanatorii: „Nufărul Alb” din Cahul; Stațiunea Balneoclimaterică Codru din Hârjăuca, Călărași, și Stațiunea Balneară Bucuria-Sind din Vadul lui Vodă. Organizarea tratamentului balneosanatorial în aceste trei sanatorii permite anual întremarea sănătății a peste 23 de mii de cetățeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău