Peste jumătate dintre companiile mari nu reușesc să oprească în mod eficient atacurile cibernetice (raport)

  • 11 Noiembrie 2021 11:56
Peste jumătate dintre companiile mari nu reușesc să oprească în mod eficient atacurile cibernetice (raport)

Mai mult de jumătate (55%) dintre companiile globale mari nu reușesc să oprească în mod eficient atacurile cibernetice, relevă datele studiului "State of Cybersecurity Resilience 2021", realizat de Accenture Research și publicat joi, scrie AGERPRES.

Potrivit cercetării, patru din cinci respondenți (81%) consideră că "a fi cu un pas înaintea atacatorilor este o luptă constantă, iar costul este nesustenabil", această pondere fiind în creștere cu 12% față de anul trecut.

De asemenea, în timp ce 82% dintre respondenții sondajului și-au majorat bugetele de securitate cibernetică anul trecut, numărul atacurilor de succes (care includ accesul neautorizat la date, aplicații, servicii, rețele sau dispozitive) a crescut, în medie, cu 31% în comparație cu datele din 2020, la 270 de atacuri/companie.

În același timp, raportul evidențiază că, deși două treimi (67%) dintre organizații consideră că ecosistemul lor este sigur, atacurile indirecte au reprezentat 61% dintre toate atacurile cibernetice din acest an, în creștere față de 44% în anul anterior.

Totodată, studiul a identificat un grup mic de companii - Cyber Champions - care nu numai că excelează la reziliența cibernetică, ci se și aliniază la strategia de afaceri pentru a obține rezultate mai bune și un randament mai bun al investițiilor în securitatea cibernetică.

Accenture Research a intervievat, în perioada martie - aprilie, 4.744 de directori de companii cu venituri anuale de cel puțin 1 miliard dolari din 23 de industrii și 18 țări din America de Nord și de Sud, Europa și Asia-Pacific. Pentru a defini patru niveluri de reziliență cibernetică, a fost efectuată o analiză pe un eșantion de 3.455 de organizații, Cyber Champions reprezentând 5% dintre acestea.

Accenture este o companie globală de servicii profesionale cu abilități de top în domeniul digital, cloud și securitate, cu 624.000 de angajați în peste 120 de țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău