Peste două treimi dintre adulții britanici au făcut o doză booster de vaccin anti-COVID-19

  • 10 Ianuarie 2022 20:15
Peste două treimi dintre adulții britanici au făcut o doză booster de vaccin anti-COVID-19

Mai mult de două treimi dintre adulții britanici au primit o doză booster de vaccin anti-COVID, potrivit cifrelor oficiale, relatează dpa.

Circa 67% dintre persoanele cu vârsta peste 18 ani au primit o doză suplimentară de vaccin până pe 9 ianuarie, în creștere față de 64% la începutul lunii ianuarie.

Procentul de 50% dintre adulții din Marea Britanie care au primit o doză de rapel (în cazul vaccinului în doză unică) sau a treia doză de vaccin a fost depășit pe 16 decembrie.

Puțin sub 35,7 milioane de doze booster au fost până în prezent inoculate în Marea Britanie, dintre care 1,4 milioane în ultimele șapte zile.

Cifrele au fost publicate de cele patru agenții de sănătate din Regatul Unit.

Potrivit cifrelor oficiale, aproape 92% din toți adulții britanici au primit o primă doză de vaccin, în timp ce aproximativ 88% au primit a doua doză.

Toate persoanele cu vârsta peste 18 ani sunt eligibile pentru o doză booster dacă au trecut trei luni de la schema de bază de vaccinare.

Inocularea de doze suplimentare în ultimele săptămâni a fost probabil afectată de nivelul de infectare cu COVID-19 în toată țara, mai scrie dpa, citată de Agerpres.

Datele publicate săptămâna trecută de Oficiul Național de Statistică au arătat că aproximativ 3,7 milioane de persoane din Marea Britanie au avut COVID-19 în săptămâna care s-a încheiat pe 31 decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
15
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău