Peste 75% din chișinăuieni au achitat impozitul pentru bunurile imobiliare

  • 27 Iulie 2022 16:07
Peste 75% din chișinăuieni au achitat impozitul pentru bunurile imobiliare

Peste 75% din chișinăuieni au achitat impozitul pentru bunurile imobiliare. Potrivit legislației, plățile urmau a fi efectuate până pe 30 iunie curent.

Solicitat de agenție, șeful Direcției colectarea impozitelor și taxelor locale, Cristina Vizitiu, a specificat că, până în prezent, au fost colectate 162 milioane de lei (circa 8,1 mln de euro) din cele 215 planificate. „Banii sunt încasați în bugetul local. Avizele de plată au fost expediate către 250 mii de chișinăuieni. Cetățenii ce nu au achitat impozitul până în prezent, o pot face pe parcursul anului. Aceștia vor plăti o penalitate de 0,0301% din sumă, pentru fiecare zi de întârziere”, a spus Cristina Vizitiu.

Potrivit unei decizii a Consiliului Municipal Chișinău, cota impozitului pentru bunurile imobile cu destinație locativă a fost stabilită în mărime de 0,185% din valoarea estimată în scopul impozitării, care se efectuează de către organul cadastral.

Impozitul poate fi achitat prin intermediul instituțiilor financiare sau prin intermediul serviciului „Achitarea impozitului pe bunurile imobiliare cu Aviz de plată” disponibil pe pagina www.mpay.gov.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău