Peste 600 de hectare de vegetație uscată au fost mistuite de flăcări în ultimele 24 de ore

  • 05 Martie 2020 10:41
Peste 600 de hectare de vegetație uscată au fost mistuite de flăcări în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/ au intervenit în 66 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație arsă. Flăcările au nimicit peste 600 de hectare de teren, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, cele mai extinse incendii de iarbă și stufăriș au fost înregistrate în raioanele Hâncești, Ungheni, Strășeni, Anenii Noi, Șoldănești, Cahul, dar și municipiul Chișinău.

În localitatea Dolna, raionul Strășeni, flăcările au mistuit peste 15 hectare de teren, iar la Sărata Galbenă, Hâncești, incendiile de vegetație au compromis alte șase hectare de teren.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Alexeevca, raionul Ungheni, pentru a stinge 15 hectare de iarbă cuprinsă de flăcări. În raionul Șoldănești salvatorii au luptat cu flăcările care au cuprins mai multe terenuri în localitățile Răspopeni, dar și Olișcani.

Pompierii din sud au intervenit în satul Văleni, unde focul a distrus 10 hectare de iarbă și stufăriș, iar în municipiul Chișinău, salvatorii au intervenit în cel puțin 13 cazuri de stingere a focarelor de vegetație arsă.

În acest context, pompierii și salvatorii amintesc cetățenilor că arderea vegetației uscate este contraindicată. În condiții de vânt și umiditate redusă, orice sursă de aprindere poate provoca incendii de proporții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău