Peste 60 de concurenți s-au înscris la festivalul-concurs ”Două Inimi Gemene”

  • 24 Septembrie 2015 18:52
Peste 60 de concurenți s-au înscris la festivalul-concurs ”Două Inimi Gemene”

Peste 60 de concurenți din 16 țări, s-au înscris până acum la Festivalul Internațional de Muzică Ușoară ”Două inimi Gemene” care se desfășoară anual la Chișinău, în perioada 13-15 noiembrie.

Ajuns anul acesta la cea de-a 13-a ediție, Festivalul se adresează copiilor și tinerilor pasionați de muzica regretaților interpreți Doina și Ion Aldea-Teodorovici.

Pentru al 13-lea an consecutiv la mijlocul lunii noiembrie, la Chișinău se va desfășura Festivalul Internațional de Muzică Ușoară ”Două Inimi Gemene”. Regulamentul de participare rămâne neschimbat, a declarat în cadrul unei conferințe de presă directorul Festivalului, Eugenia Marin.

”Cerințele rămân aceleași: interpretarea obligatoriu a unei piese compusă de regretatul Ion Aldea Teodorovici. A doua piesă la dorința participantului, dar textul în limba țării pe care o reprezintă.  Cei care au venit o dată în Moldova vor să vină și a doua, și a treia oară, și a patra oară în ciuda faptului că drumul este costisitor pentru cei care vin din Anglia, sau Israel. Fac acest lucru doar din mare dragoste față de muzica lui Ion Aldea Teodorovici și Republica Moldova”, a declarat Eugenia Marin.

La fel cum s-a întâmplat anul trecut, doritorii vor putea fi acompaniați de Orchestra lui Cristofor Aldea-Teodorovici, fiul celor doi interpreți și președinte al Festivalului, care a mărturisit că această ediție ar putea avea și câteva elemente inedite.

”Duc tratative cu câteva locații din Chișinău,  în una din aceste zile să fie prezentat și filmul documentar ”Te iubesc Ion și Doina” să fie prezentate mai multe evenimente culturale în cadrul acestui Festival. Vom realiza și o seară adiacentă Festivalului, cu formații care vor cânta piese ale lui Ion și Doina Aldea Teodorovici”, a menționat Eugenia Marin.

Participanții sunt îndemnați să aleagă oricare din cele peste 300 de melodii compuse de Ion Aldea Teodorovici, în special piesele mai puțin cunoscute publicului larg.

Festivalul-concurs ”Două Inimi Gemene” se va desfășura la Teatrul Național „Mihai Eminescu” pe 13-14 noiembrie, iar Gala Laureaților – la Palatul Național „Nicolae Sulac” pe 15 noiembrie, de ziua de naștere a Doinei Aldea Teodorovici. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău