Peste 500 de operații la coloana vertebrală, acoperite în 2021 de asigurarea medicală

  • 17 Martie 2022 16:28
Peste 500 de operații la coloana vertebrală, acoperite în 2021 de asigurarea medicală

Mai mult de 500 de persoane cu fracturi ale coloanei vertebrale au beneficiat în 2021 de operații efectuate în cadrul programului special „Neurochirurgia fracturilor coloanei vertebrale”, finanțat din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală. Cifra este în creștere cu 224 de operații față de anul 2020, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Casei Naționale de Asigurări în Medicină, pentru cazurile tratate în cadrul acestui program au fost alocate 15 milioane de lei. Costul mediu al unui caz tratat, acoperit de asigurarea medicală obligatorie, a constituit peste 28 de mii de lei. Operațiile la nivelul coloanei vertebrale au fost realizate în șase instituții medicale publice contractate de CNAM.

Și 16 copii cu deformări ale coloanei vertebrale și ale cutiei toracice au beneficiat anul trecut de operații de corecție anatomică acoperite financiar din fondurile AOAM. Suma alocată de CNAM pentru aceste intervenții, inclusiv pentru consumabilele necesare, este de peste 709 mii de lei. Operațiile respective au fost efectuate la Institutul Mamei și Copilului.

În anul curent, pentru intervenții în cadrul programului „Neurochirurgia fracturilor coloanei vertebrale” au fost planificați aproximativ 20 de milioane de lei, iar în cadrul programului special „Corecția anatomică a coloanei vertebrale și cutiei toracice la copii” – un milion de lei, pentru 20 de cazuri contractate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:7,2 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău