Peste 500 de migranți înghesuiți într-o barcă de pescuit au fost salvați și au debarcat pe insula Lampedusa

  • 29 August 2021 13:08
Peste 500 de migranți înghesuiți într-o barcă de pescuit au fost salvați și au debarcat pe insula Lampedusa Foto: Profimedia Images

Un grup de 539 de migranți înghesuiți într-o ambarcațiune reperată pe Mediterana de garda de coastă italiană au debarcat sâmbătă pe insula Lampedusa. Este unul dintre cele mai mari grupuri de migranți care ajung pe această insulă, caree este cel mai apropiat teritoriu italian de coastele Africii.

În ziua precedentă, alte două grupuri de migranți, de 25 și de circa 100 de persoane, au sosit pe aceeași insulă, unde au mai debarcat marți alți peste 500 migranți veniți la bordul a circa 20 de mici ambarcațiuni, relatează presa internațională, citată de Agerpres.

Primarul Lampedusei, Totó Martello, a cerut crearea de coridoare umanitare pentru migranții care încearcă să ajungă în UE și elaborarea unui pact european privind migrația și azilul axat pe primirea și integrarea migranților.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), pe această rută a Mediteranei centrale, folosită de migranții africani pentru a ajunge în Europa după ce au traversat Libia, peste o mie de migranți au murit de la începutul anului.

Pe coasta vestică a Africii, în apropiere de Senegal, este în desfășurare o operațiune de căutare-salvare după naufragiul unei ambarcațiuni cu migranți, dintre care 43 sunt dați dispăruți și numai 14 au fost salvați până în prezent.

Plecări ale unor ambarcațiuni pline cu migranți sunt tot mai frecvent observate pe coastele Senegalului, migranții care folosesc ruta Atlantică încercând de obicei să debarce în insulele Canare spaniole.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău