Peste 50 de tone de produse alimentare au fost donate într-o singură zi, în cadrul campaniei ”Masa Bucuriei”

  • 23 Aprilie 2019 10:35
Peste 50 de tone de produse alimentare au fost donate într-o singură zi, în cadrul campaniei ”Masa Bucuriei”

Mai mult de 50 de tone de produse alimentare au fost colectate în cadrul campaniei ”Masa Bucuriei”, desfășurată sâmbătă, 20 aprilie, în întreaga țară de Misiunea Socială „Diaconia”. Toate donațiile acumulate vor fi transformate în prânzuri calde, distribuite pe parcursul întregului an în cinci cantine sociale din țară și pachete alimentare distribuite persoanelor nevoiașe.

Campania s-a desfășurat în peste 120 de magazine din 20 de localități din țară, unde cei peste 1000 de voluntari au întâmpinat cumpărătorii cu îndemnul de a dona produse neperisabile pentru sprijinirea cantinelor sociale - serviciu unde zilnic vin după un prânz cald gratuit persoane vârstnice și persoane din familii sociale vulnerabile.

În campanie au fost implicate, în calitate de voluntari, mai multe persoane publice: Igor Cuciuc, Laurențiu Popescu, Stela Boțan, Vlad Țurcanu, Dorin Galben, Daniela Crudu, echipa Interakt Media etc.

În acest an, mai multe echipe au organizat colecte de prânzuri calde în susținerea cauzei, printre care: Parlamentul Republicii Moldova, Ambasada Suediei, FloMaster, IuteCredit, Linella, Summit Events, CivicFest, PromoLex, Ansamblul Crenguță de Iederă, Indigo Ogilvy, Bemol.

În 2018, prin mobilizarea voluntarilor și donatorilor au fost adunate 41 de tone de produse alimentare și 150.000 de lei. Grație acestor resurse au fost distribuite 3000 de pachete cu produse alimentare, iar zilnic, 300 de bătrâni au primit un prânz gratuit asigurat în cadrul celor 5 cantine ale organizațiilor implicate în campanie. Zilnic, doar la cantina mobilă „Aproape de Aproapele” din Chișinău vin după un prânz cald peste 180 de persoane.

Campania este organizată deja de 10 ani de Misiunea Socială „Diaconia”. 

Radio Chișinău este partener media.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
23
Sun
19
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău