Peste 4.300 de elevi nu pot participa la procesul educațional de la distanță în R.Moldova din cauza faptului că nu au tehnică de calcul și conexiune la internet

  • 18 Martie 2021 13:54
Peste 4.300 de elevi nu pot participa la procesul educațional de la distanță în R.Moldova din cauza faptului că nu au tehnică de calcul și conexiune la internet

Peste 4.300 de elevi nu pot participa la procesul educațional de la distanță în Rep. Moldova din cauza faptului că nu au tehnică de calcul și conexiune la internet. Informația a fost prezentată de către ministra Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, în cadrul unui briefing.

Ea a precizat că, în prezent, doar 321 de instituții de învățământ desfășoară lecțiile cu prezența fizică a tuturor elevilor. În celelalte instituții, vin la școală doar elevii din clasele primare și cele absolvente, ceilalți studiază de la distanță. Totodată, patru instituții, activează, exclusiv, în regim online, a precizat ministra Educației.

Prin colaborarea eficientă a responsabililor din educație, sănătate și administrație publică locală a permis accesul la educație cu prezență fizică a peste 53% din elevi. În mare parte, aceștia sunt elevii claselor primare și a celor absolvente pentru care participarea la procesul educațional reprezintă o oportunitate și este absolut necesar. Or, înțelegem fiecare în calitate de părinte sau cadru didactic că pentru elevii din clasele primare studiile la distanță sunt foarte complicate. Conform datelor, putem constata, cu regret, că circa 4300 de elevi nu pot participa plenar la procesul educațional organizat la distanță, cauzele fiind lipsa tehnicii de calcul și conexiunea la internet.

Lilia Pogolșa a mai spus că în luna aprilie urmează să fie livrate circa 10 mii de laptop-uri procurate în cadrul unui program finanțat de către Banca Mondială.

Potrivit datelor ministerului, în prezent, 292 de elevi și 409 profesori sunt infectați cu COVID-19.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău