Peste 40% dintre germani cred că pandemia și măsurile autorităților le-au schimbat viața pe termen lung

  • 11 Iunie 2023 13:15
Peste 40% dintre germani cred că pandemia și măsurile autorităților le-au schimbat viața pe termen lung

Patruzeci și doi la sută dintre germani cred că viața li s-a schimbat pe termen lung din cauza pandemiei de COVID-19 și a măsurilor asociate luate de guvern, arată un sondaj de opinie realizat de institutul YouGov la comanda agenției DPA.

Pe 25 martie 2020, parlamentul german a aprobat măsuri anticoronavirus care au avut impact în aproape toate domeniile vieții în următorii doi ani, de la limitarea contactelor la noi reguli privind munca de acasă, scrie ziare.com.

Din cei 2.098 de participanți la sondaj, 30% au spus că viața li s-a schimbat în rău din cauza pandemiei și a măsurilor asociate, în timp ce 12% au văzut schimbări mai ales pozitive în viața lor.

Pentru jumătate dintre respondenți, viața nu s-a schimbat pe termen lung din cauza pandemiei, conform propriilor evaluări. În jur de 7% dintre cei intervievați nu au oferit un răspuns.

Tinerii au spus, în procent mai mare decât persoanele mai în vârstă, că au constatat schimbări negative în viața lor.

Întrebarea pusă în sondaj a fost: 'Privind înapoi acum la pandemia de coronavirus cu oarecare distanță, ați spune că viața vi s-a schimbat pe termen lung din cauza pandemiei și a măsurilor guvernului de a o combate?'.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău