Peste 400 de polițiști de frontieră au participat la o campanie de donare a sângelui

  • 27 Mai 2022 11:35
Peste 400 de polițiști de frontieră au participat la o campanie de donare a sângelui

Peste 400 de polițiști de frontieră au participat la campania de donare a sângelui „Tradiția continuă. Suntem solidari. Donează sânge. Salvează vieți”, lansată acum două zile, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Dorina Rusu, a subliniat că, în cadrul campaniei, au fost colectate 172 kg de sânge și 35 kg de componentă sanguină (plasmă). „Acțiunea a avut loc la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, dar și în localitățile Cahul, Edineț, Ungheni, Ștefan Vodă, Soroca, Cantemir, Briceni și Hâncești. Mulțumim donatorilor de sânge, care și-au manifestat atitudinea civică în raport cu persoanele pentru care fiecare picătură de sânge este o șansă la viață”, a spus Dorina Rusu.

În acest an s-au alăturat campaniei și 29 de ofițerii Frontex, the European Border and Coast Guard Agency, detașați în misiune în Republica Moldova. Totodată, la acțiunea de binefacere au participat și tinerii de la Academia „Ștefan cel Mare” și Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei.

Campania a fost organizată pentru al șaptelea an consecutiv, în contextul marcării Zilei Polițistului de Frontieră European.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău