Peste 40 de procese verbale și circa 60 de prescripții s-au dat în Chișinău pentru cei care nu au luat măsuri de combatere a ambroziei

  • 14 Iulie 2020 15:15
Peste 40 de procese verbale și circa 60 de prescripții s-au dat în Chișinău pentru cei care nu au luat măsuri de combatere a ambroziei

Pe parcursul săptămânii trecute, autoritățile municipale au făcut raiduri în teritoriu pentru verificarea stării de lucruri privind răspândirea ambroziei, plantă alergică.

Astfel, preturile de sector au întocmit peste 40 de procese verbale și au înmânat circa 60 de prescripții pentru soluționare, atât agenților economici/persoane juridice, cât și persoanelor fizice, pentru lipsă de măsuri în vederea combaterii plantei, informează Primăria municipiului Chișinău.

Subiectul privind controlul răspândirii ambroziei pe teritoriul municipiului a fost discutat în cadrul ședinței operative săptămânale de marți, iar pretorii au prezentat rapoarte despre situația din sectoare și sancțiunile împărțite.

Responsabilitatea privind combaterea ambroziei pe teritoriul municipiului este comună: persoane fizice, juridice, conducători de instituții, care au în proprietate/administrează terenuri pe care crește respectiva plantă ce provoacă alergii, a subliniar primarul general, Ion Ceban.

Conform art.189 alin. 2 al Codului Contravențional al Republicii Moldova, omiterea îndeplinirii la timp sau încălcarea în mod intenționat de către deținătorii de terenuri a măsurilor obligatorii privind combaterea dăunătorilor de carantină, a agenților patogeni ai bolilor de plante și a buruienilor, se sancționează cu amendă de la 3 la 12 unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 24 la 48 de unități convenționale aplicată persoanei cu funcție de răspundere, cu amendă de la 48 la 90 de unități convenționale aplicată persoanei juridice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău