Peste 3700 de cazuri COVID-19 au fost înregistrate săptămâna trecută în capitală

  • 08 August 13:25
Peste 3700 de cazuri COVID-19 au fost înregistrate săptămâna trecută în capitală

Peste 3700 de cazuri COVID-19 au fost înregistrate săptămâna trecută în capitală, cu aproximativ 1000 mai mult decât săptămâna precedentă. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială (DGAMS), Marina Buga, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în această perioadă, șapte persoane au decedat în urma complicațiilor cauzate de COVID-19. „Tulpina dominantă este Omicron. Se atestă o creștere a numărului cazurilor de coronavirus în suburbiile capitalei. Cel mai des adulții sunt tratați la domiciliu, fiind monitorizați de medicul de familie. În spitalele din capitală sunt internați 358 de pacienți, 61 dintre aceștia se află în stare gravă. O presiune mai mare este asupra instituțiilor medicale unde sunt internați copiii cu forme ușoare și medii. În prezent, există 440 de paturi libere în spitalele municipale. Totodată, dispunem de toate medicamentele și echipamentele medicale necesare”, a spus Marina Buga.

Conducerea direcției a specificat că cele mai multe persoane infectate sunt nevaccinate. „Recomandăm cetățenilor să se imunizeze cu toate dozele de vaccin. De asemenea, recomandăm purtarea măștilor de protecție în spațiile publice aglomerate și în transportul public. Totodată, în instituțiile medicale portul acesteia este obligatoriu”, a menționat Marina Buga.

Conform DGAMS, 51% din chișinăuieni sunt vaccinați împotriva virusului COVID-19. Totodată, 25% din locuitorii capitalei și-au administrat doza booster de vaccin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
23
Sun
19
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău