Peste 35 de companii au prezentat vinuri selecte la Vernisajul Vinului, la Palatul Republicii

  • 16 Decembrie 2016 10:50
Peste 35 de companii au prezentat vinuri selecte la Vernisajul Vinului, la Palatul Republicii

Peste 35 de companii au prezentat sute de vinuri selecte – roșii, de desert și spumante - în cadrul Vernisajului Vinului, desfășurat joi seara, 15 decembrie, la Palatul Republicii.

Cea de-a XI-a ediție a avut loc într-o atmosferă artistică, cu decorațiuni teatrale, sculpturi vii, mimi și jonglori, pe notele „Spărgătorului de nuci”, transmite IPN.

Vizitatorii au primit câte un pahar cu logo-ul „Wine of Moldova”, pentru a descoperi și a savura corect nuanțele de gust și aromă ale vinurilor bune, precum și o broșură de degustare cu vinurile vernisate. În plus, vizitatorii au avut posibilitatea să procure direct de la producători vinuri la prețuri speciale, dar și să participe la concursuri cu premii.

Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, a menționat că Palatul Republicii a fost transformat într-o adevărată vitrină a vinurilor autentice și de calitate. „Voi, stimați producători, purtați faima țării noastre vitivinicole, contribuiți la formarea bogățiilor naționale și sunteți un sector important în crearea locurilor de muncă”, a notat Gheorghe Arpentin.

Prezent la eveniment, ministrul agriculturii și industriei alimentare, Eduard Grama, a declarat că vernisajul este un eveniment care promovează consumul vinurilor de calitate. Ministrul a îndemnat vizitatorii să savureze din vinuri și să le promoveze calitatea, care în fiecare an este înaltă.

Vernisajul Vinului își propune ca obiectiv stimularea pieței interne a vinurilor de calitate produse în Moldova, creșterea culturii de consum a vinului de calitate, precum și oferirea unei platforme de comunicare între vinificatori și consumatori, unde se lansează noi produse și trenduri de consum.

Vernisajul este desfășurat de Oficiului Național al Viei și Vinului și Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri, cu susținerea Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în 2011 și are loc în mod tradițional de 2 ori pe an, în ediții de primăvară și de iarnă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău