Peste 32 de tone de produse alimentare au fost donate în cadrul campaniei „Masa Bucuriei”

  • 27 Aprilie 2016 11:05
Peste 32 de tone de produse alimentare au fost donate în cadrul campaniei „Masa Bucuriei”

Peste 32 tone de produse alimentare au fost colectate în cadrul campaniei „Masa Bucuriei”, desfășurată sâmbătă, 23 aprilie, în întreaga țară.

Toate donațiile acumulate se vor transforma în prânzuri calde, distribuite pe parcursul întregului an în șase cantine sociale din țară și în peste o mie de pachete alimentare distribuite persoanelor nevoiașe în preajma sărbătorilor de Paști.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei: 23 aprilie 2016 a fost o filă în istoria consolidării societății. Această acțiune de amploare nu este a Diaconiei, ci un gest de ridicare a fiecărui dintre cei care participă: voluntari, organizatori, parteneri și donatori. Acțiunea „Masa Bucuriei” ne demonstrează că suntem capabili să creștem demnitatea noastră și a celor pe care îi ajutăm. Implicarea în campania „Masa Bucuriei” este un gest de aprindere a speranței în viața persoanelor nevoiașe.

 Campania de Paști „Masa Bucuriei” s-a desfășurat într-o singură zi, concomitent,  în17 localități: Chișinău,Bălți, Cahul, Edineț, Căușeni, Cantemir, Ungheni, Ștefan-Vodă, Strășeni, Călărași, Soroca, Hâncești, Dondușeni și altele.

 Campania de colectare a produselor alimentare a avut loc în 70 de magazine din Chișinău și 30 de magazine locale.

 Rezultate: În total, cu implicarea a mii de donatori și 869 de voluntari, au fost colectate la nivel național peste 32 de tone de produse alimentare. Toate donațiile vor ajunge pe masa celor nevoiași sub formă de prânzuri calde distribuite zilnic la șase cantine sociale din țară și 1630 de pachete alimentare distribuite în preajma sărbătorilor.

În acest an, pentru prima dată, în campanie au fost implicate, în calitate de voluntari, cinci persoane publice: Vlad Țurcanu, Nicu Țărnă, Andrei Porubin, Cristofor Aldea-Teodorovici și Emilian Galaicu-Păun.

Andrei Porubin, prezentator TV, voluntar în campania „Masa Bucuriei”: Pentru orice om normal, motivația trebuie să fie că eu sunt creștin și, mai cu seamă în postul Sfintelor Paști, trebuie să-ți amintești, de sute de ori pe zi, acest lucru fiindcă este perioada în care poți face un bine. Am acceptat din prima să fiu voluntar în această campanie, fiindcă mi se pare un lucru absolut normal să te gândești nu numai la tine și la burta ta, dar și la sufletul și dispoziția celor mai triști decât noi. În ziua campaniei, eu m-am simțit bine. Am îndemnat lumea să facă o faptă bună și ei își doresc să facă asta- să facă o faptă bună.

Campania de Paști „Masa Bucuriei” 2016s-a desfășurat cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, cu acordul Ministerului Educației al Republicii Moldova.

Pe parcursul celor trei săptămâni de promovare a campaniei, au fost organizate lecții de solidaritate la care au participat peste 400 de elevi și studenți din  5 instituții de învățământ. Prin intermediul unui joc de rol, elevii au devenit persoane vârstnice și au fost nevoite să împartă pensia mică pe cheltuielile zilnice. Doritorii de a se implica în campania de caritate au fost recrutați pentru a deveni voluntarii ce vor îndemna lumea să doneze produse alimentare pentru sprijinirea bătrânilor.

Misiunea Socială Diaconia aduce mulțumiri speciale voluntarilor, donatorilor și tuturor celor care au contribuit la organizarea și desfășurarea campaniei.

Campania de Paști a fost organizată cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:1,54 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
6
Arhivă Radio Chișinău