Peste 300 de antreprenoare au fost instruite cum să-și diversifice activitatea

  • 30 Iulie 2018 18:26
Peste 300 de antreprenoare au fost instruite cum să-și diversifice activitatea

Peste 300 de antreprenoare din 20 de raioane au fost instruite cum să-și diversifice activitatea, politica de marketing și cea de vânzări. Acțiunile au fost realizate în cadrul proiectului „Business Academy for Women” (BAW) și au fost prezentate luni, 30 iulie, în cadrul unei conferințe de încheiere a proiectului lansat la începutul anului trecut, transmite IPN.

Managerul de proiect, Ana Sochircă, a declarat că zece femei care au dezvoltat idei noi de business în timpul instruirilor au fost selectate să beneficieze de finanțare  nerambursabilă în valoare de șase mii de euro fiecare. „Aceste noi afaceri vor contribui la crearea de locuri de muncă, la introducerea de noi produse și servicii pe piața din Republica Moldova, care ulterior vor putea fi exportate pe piețele UE. Totodată, susțin dezvoltarea regională”, a spus Ana Sochircă.

Femeile antreprenoare au participat la o serie de trening-uri în scopul realizării potențialul antreprenorial prin dezvoltarea abilităților de gestionare a afacerii. În urma instruirilor a fost creată o platformă a antreprenoarelor care urmează să facă schimb de experiență.

Prezent la conferința de încheiere a proiectului, secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a declarat că în Republica Moldova se înregistrează o participare a femeilor în business de 27%. Autoritățile pledează pentru o cotă mai mare. „Dorim să creăm în Republica Moldova un mediu de afaceri puternic, să se creeze întreprinderi mici și mijlocii competitive, care să facă față concurenței produselor de import, care ne-au acaparat piața și sunt mai ieftine”, a spus Iulia Costin.

Proiectul „Business Academy for Women” (BAW) a fost lansat la începutul anului 2017, cu susținerea financiară a UE, ca un instrument de perfecționare a abilităților manageriale ale antreprenoarelor. Proiectul a fost implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), în parteneriat cu Centrul Internațional pentru Promovarea Femeilor în Business (ICAWB).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău