Peste 3 mii de polițiști vor asigura ordinea publică de sărbătorile pascale

  • 10 Aprilie 2015 17:19
Peste 3 mii de polițiști vor asigura ordinea publică de sărbătorile pascale

De Paști și Paștile Blajinilor peste 3 mii de polițiști vor acționa în misiuni de menținere a ordinii publice, fluidizare și siguranță a traficului rutier, precum și pentru prevenirea și intervenția în situații de urgență.

Numărul echipajelor de patrulare și a grupurilor operative va fi dublat în această perioadă, transmite IPN.

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian, a declarat vineri, 10 aprilie, la o conferință de presă că pe lângă polițiștii implicați în menținerea ordinii publice, vor fi implicați și carabinieri, agenți de la servicii de pază particulare, dar și membri ai organizațiilor obștești care sprijină organele de drept.

Pe perioada sărbătorilor, oamenii legii recomandă cetățenilor, atunci când pleacă de acasă, să-și anunțe vecinii, iar cei care rămân să anunțe poliția în cazul în care văd persoane suspecte în scara blocului.

Șeful adjunct al Direcției salvatori și pompieri, Alexei Lavrinenco, a declarat că în țară vor face de gardă peste 500 de salvatori și pompieri. 

În noaptea Învierii în adiacentul Catedralei va fi amplasat un echipaj cu o autospecială de intervenție pentru a monitoriza bună desfășurare a sărbătorii.

Oamenii legii recomandă cetățenilor să apeleze, în caz de urgență, numărul unic 112 sau 902 și să se adreseze cu încredere celei mai apropiate unități de poliție, ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranța publică. În caz de incendiu sau situații excepționale, oamenii pot apela 901.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău