Peste 3,8 milioane de țigări, camuflate într-o remorcă, au fost depistate la Vulcănești

  • 01 August 12:27
Peste 3,8 milioane de țigări, camuflate într-o remorcă, au fost depistate la Vulcănești

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au deconspirat o schemă de contrabandă la ieșirea din republică, prin Vulcănești - peste 3,8 milioane țigări de diferite mărci comerciale și cu timbru de acciz autohton.

Camionul cu remorcă este înregistrat în România. Acesta avea o ușă sigilată, așa cum camionul se afla în tranzit - spațiu în care fusese camuflată marfa de contrabandă. Camionul era condus de un șofer cu vârsta de 38 de ani - cetățean moldovean - care a intrat în Moldova prin Giurgiulești, duminică, 31 iulie curent.

În cadrul audierii, șoferul a refuzat să colaboreze cu echipa de investigație și a evitat să facă declarații. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

În ceea ce privește marfa și mijlocul de transport, acestea au fost indisponibilizate,, până la luarea unei decizii pe caz.

În continuare, autoritatea de investigație întreprinde tot spectrul de măsuri necesare pe teu stabilirea tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii. Urmează ca procurorii PCCOCS să determine necesitatea aplicării arestului preventiv asupra bărbatului reținut, care pentru perioada urmăririi penale se prevalează de prezumpția nevinovăției, potrivit legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău