Peste 3 300 de copii din Republica Moldova au fost vaccinați împotriva COVID-19

  • 01 Decembrie 2021 10:26
Peste 3 300 de copii din Republica Moldova au fost vaccinați împotriva COVID-19

Până astăzi, în Republica Moldova au fost vaccinați împotriva COVID-19 3 387 de copii cu o doză și 1 572 cu schema completă. Datele au fost făcute publice de Ministerul Sănătății, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, acoperirea națională cu o doză de ser anti COVID-19 constituie peste 28%, cu schemă completă – peste 27%. Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă se înregistrează în municipiul Chișinău – 40%, Soroca – 30% și Dubăsari 28%. Cea mai redusă acoperire vaccinală se atestă în UTA Găgăuzia – 17%, Sângerei -18% și Leova -19%, scrie sursa citată.

În contextul apariției noii variante Omicron a virusului Sars-Cov-2, reprezentanții Ministerului Sănătății au venit cu mai multe precizări și recomandări. Conform specialiștilor, această variantă a virusului a acumulat un număr semnificativ de mutații comparativ cu varianta parentală, lucru care determină noi caracteristici de virulență și contagiozitate. Se presupune că noua variantă Omicron a apărut în luna octombrie, în Africa de Sud, în urma infectării unui pacient confirmat cu HIV. Persistența virusului Sars-Cov-2 în organismul unei persoane cu sistemul imun slăbit a determinat crearea unui număr semnificativ de mutații.

Varianta Omicron a fost depistată în probele colectate pe 11 noiembrie curent în Botswana și pe 14 noiembrie în Africa de Sud. Potrivit datelor publicate de Centrul European de Control al Bolilor, în prezent sunt peste 30 de cazuri confirmate cu Sars-Cov-2, varianta Omicron. Acestea au fost raportate de opt țări din Uniunea Europeană.

Reprezentanții ministerului au îndemnat populația sa respecte măsurile de protecție și să se vaccineze.

Ministerul Sănătății precizează că, până în prezent, nu a fost raportat niciun caz de infectare cu noua variantă Omicron în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău