Peste 290 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova

  • 06 Februarie 08:54
Peste 290 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova

La „frontiera verde" și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 309 evenimente cu documentarea a 328 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- 37 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
- 40 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- 238 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
- șase cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 37 de procese verbale și 245 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 587 300 lei și încasarea amenzilor de 289 375 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 293 de cetățeni străini, dar și 52 de mijloace de transport, anunță border.gov.md.

Au fost declanșate 229 consemne, dintre care șapte consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 222 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 275 127 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 74 031 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România - 54% din totalul de traversări, iar 29% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 17% din treceri ale frontierei aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,24
Nori împrăștiați
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Sun
9
Mon
6
Tue
1
Wed
2
Thu
6
Arhivă Radio Chișinău