Peste 28 de mii de persoane s-au vaccinat anti-COVID în autobuzul și troleibuzul municipalității

  • 15 Noiembrie 2021 10:56
Peste 28 de mii de persoane s-au vaccinat anti-COVID în autobuzul și troleibuzul municipalității

De la lansarea autobuzului și a troleibuzului, în calitate de puncte mobile pentru vaccinarea anti-COVID-19, în acestea s-au vaccinat peste 28 de mii de persoane. Despre aceasta a anunțat șeful interimar al Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă de la Primăria capitalei. Responsabilul a precizat că cifra este una semnificativă, transmite IPN.

Boris Gîlca a declarat că lansarea celor două puncte mobile de vaccinare a avut loc pe 26 mai, fiind un proiect inovativ. Și deși atunci au existat multe critici și comentarii negative, acesta a devenit un proiect de mare succes în vaccinare, fiind o practică pe larg preluată. Potrivit lui, ambele puncte mobile vor continua să activeze, conform programului extins și vor pune la dispoziția cetățenilor toate tipurile de vaccin disponibile.

„Toată infrastructura de vaccinare din Chișinău activează în program extins. Cele 70 de puncte de vaccinare, Centrul municipal de vaccinare, cele două puncte mobile de vaccinare – autobuzul și troleibuzul activează zilnic și sunt solicitate. Observăm o dinamică pozitivă în ultima săptămână în ceea ce ține de creșterea numărului de vaccinări, fapt ce denotă că populația devine mai informată și mai responsabilă pentru sănătatea proprie”, a notat șeful Direcției.

Concomitent cu vaccinare contra noului coronavirus, în instituțiile medicale din municipiu, are loc și administrarea vaccinului anti-gripal. Pentru a se vaccina contra gripei sezoniere, persoanele urmează să se adreseze medicilor de familie. Potrivit șefului de la Sănătate, atât vaccinul antigripal, cât și cel contra COVID-19 pot fi administrate simultan, doar că în locuri anatomice diferite.

În altă ordine de idei, Boris Gîlca a menționat că, în municipiul Chișinău se menține în continuare alerta de cod roșu, până pe 14 noiembrie fiind confirmate 133 510 de cazuri de infectări și 2 451 de decese asociate noului coronavirus. Potrivit lui, deși presiunea asupra sistemului spitalicesc a scăzut treptat, în continuare, în spitalele municipale rămân internați 934 de pacienți cu COVID-19. Dintre aceștia, 62 de pacienți se află la terapie intensivă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău