Peste 270 de utilaje de speciale și 343 de muncitori au fost implicați pentru a efectua lucrări de deszăpezire pe drumurile publice. Unele sectoare rămân, încă blocate din cauza ninsorii puternice

  • 28 Ianuarie 2021 13:05
Peste 270 de utilaje de speciale și 343 de muncitori au fost implicați pentru a efectua lucrări de deszăpezire pe drumurile publice. Unele sectoare rămân, încă blocate din cauza ninsorii puternice

Mai multe sectoare de drum național și local au fost blocate din cauza ninsorilor puternice de noaptea trecută. Astfel, circulația transportului a fost restricționată pe unele trasee, inclusiv, pentru unitățile de tonaj mare. Salvatorii au intervenit pentru a scoate din nămeți peste 170 de unități de transport, inclusiv, ambulanțe, iar zeci de localități au rămas fără curent electric.

Peste 270 de utilaje de speciale și 343 de muncitori au fost implicați pentru a efectua lucrări de deszăpezire pe drumurile publice. Unele sectoare rămân, încă blocate din cauza ninsorii puternice. Este vorba despre drumul care duce spre Tudora – Palanca și drumul de acces către Portul Giurgiulești, ne-a comunicat șeful Serviciului Operativ din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpățână.

Situația rutieră la moment rămâne mai complicată în sectorul Ștefan-Vodă, Căușeni, inclusiv, și în sectorul Cahul, parțial Vulcănești. Se lucrează intensiv cu toate utilajele care sunt în dotare. La fel, în sectorul Ștefan-Vodă rămâne întreruptă un sector de drum național R31-R30 Tudora-Palanca care duce spre frontiera cu Ucraina.

Ninsoarea puternică și viscolul  au perturbat circulația. Șoferii au solicitat intervenția salvatorilor pentru a tracta și a debloca unitățile de transport care au nimerit în nămeți. Astfel, peste 170 de autovehicule au fost deblocate pe traseele naționale din centrul și sudul țării.

Din cauza viscolului, două ambulanțe au rămas blocate pe drumurile din Taraclia, iar în urma misiunii de tractare a echipelor de pompieri, echipajele medicale au ajuns la destinație. O altă ambulanță s-a împotmolit pe drum în localitatea Burlăceni, raionul Cahul. În regiunea găgăuză pompierii au deblocat 20 de autovehicule în care se aflau 35 de oameni, iar în orașul Cimișlia, salvatorii au deblocat un autobus de ruta internațională în care se aflau 15 pasageri. Potrivit șefului Serviciului Operativ din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpățână, în prezent, TIR-uri blocate pe drumuri nu sunt.

TIR-uri blocate, conform informațiilor operative, nu avem. Avem impuse restricții din partea Inspectoratului Național de Securitate Publica pentru a stopa deplasarea acestora și a da voie pe o perioadă limitată de timp pentru a permite intervenția operativă a utilajelor să execute lucrările necesare.

Ninsoarea puternică a creat mari bătăi de cap și autorităților municipale. Accesul transportului public în mai multe suburbii a fost restricționat din cauza drumurilor înzăpezite, a informat în cadrul unei ședințe operative șeful interimar al Direcției transport public și căi de comunicații, Lilian Copaci,

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău