Peste 20.000 de păsări din hârtie, parte a unei campanii de strângere de fonduri împotriva COVID-19

  • 10 August 2020 19:01
Peste 20.000 de păsări din hârtie, parte a unei campanii de strângere de fonduri împotriva COVID-19

Peste 20.000 de păsări multicolore din hârtie împăturită, origami, au fost instalate într-o catedrală din Bruxelles, în cadrul unei inițiative de strângere de fonduri pentru două unități COVID-19 dintr-un spital din Bruxelles, transmite luni Reuters, preluat de Agerpres.

Suspendate de tavanul catedralei medievale Saint Michael și Saint Gudula cu niște fire subțiri, păsările origami provin din toate părțile lumii, de la Hong Kong, New York sau Tokyo, după ce designerul belgian Charles Kaisin le-a cerut oamenilor să participe la acțiunea caritabilă și să trimită astfel de figurine pe care le fac singuri, acasă.

Fiecare astfel de pasăre corespunde unei donații făcute de companii printre care și distribuitorul francez de energie Engie, în scopul adunării a 101.625 de euro pentru două unități COVID-19 de la spitalul Erasmus din Bruxelles.

"Am suferit o intervenție pe cord deschis foarte serioasă și cei de la spital au avut mare grijă de mine. Din acest motiv am dorit să-i ajut", a declarat Kaisin pentru Reuters.

Designerul belgian a organizat și o licitație cu obiecte de artă prin care a reușit să mai strângă 300.000 de euro pentru spital, bani care vor fi folosiți pentru a finanța cercetarea medicală, inclusiv studii cu privire la efectele secundare ale tratamentelor folosite împotriva COVID-19.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău