Peste 200 de copii vor participa la Campionatul „Euro-2016”

  • 11 Mai 2016 17:00
Peste 200 de copii vor participa la Campionatul „Euro-2016”

Peste 200 de copii și adolescenți cu vârstele cuprinse între 8 și 17 ani vor participa la ediția din acest an a Campionatului de Fotbal pentru Copii „Euro-2016”.

Evenimentul este organizat de Centrul „Don Bosco” cu susținerea mai multor misiuni diplomatice acreditate la Chișinău și a ajuns la cea de-a cincea ediție, transmite IPN.

Potrivit organizatorilor, la competiția din acest an s-au înscris de două ori mai mulți participanți decât în anii precedenți. Întrecerea sportivă se va da între 18 echipe formate de amatori de fotbal din mai multe raioane, copii care nu se antrenează la cluburi de fotbal și care nu au astfel de posibilități. Organizatorii susțin că scopul acestui eveniment este popularizarea sportului în rândul generației tinere. Campionatul este susținut de mai multe ambasade acreditate la Chișinău, printre care cea a Poloniei, a Italiei, a Ungariei, a Ucrainei, a Turciei, a Statului Qatar, dar și de către Misiunea OSCE.

Președintele „Don Bosco”, Don Gianfranco Ferrari, a afirmat că acesta este un succes important pentru Centru. „Aceasta este o experiență pentru jucătorii care nu sunt încadrați în cluburi sportive. Din acest motiv, este important pentru noi. Cu această ocazie, vom inaugura și Centrul de formare profesională, la care am lucrat în ultimul un an și jumătate”, a afirmat Don Gianfranco Ferrari.

Ambasadorul Ungariei la Chișinău, Szilágyi Mátyás, a menționat că acest campionat va oferi posibilitatea copiilor din familii mai sărace să concureze cu semenii lor. „Trebuie să-i atragem pe acești copii în lumea sportului. Noi știm că aici sunt foarte mulți tineri talentați care vor deveni viitorii campioni în diferite ramuri ale sportului”, a declarat ambasadorul.

În acest an, sloganul campionatului este „Jocul loial și prietenos ne ajută să creștem mari”. Ambasadorul Italiei, Enrico Nunziata, a menționat că sprijină acest eveniment, pentru că trebuie promovate valorile umane prin intermediul sportului. „Trebuie să salvăm copiii din stradă și să-i antrenăm în activități importante, sănătoase. Eu cred că ambasadele trebuie să susțină acest efort mare pe care Centrul „Don Bosco” îl depune în Republica Moldova”, a afirmat diplomatul.

Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Mehmet Selim Kartal, a menționat că întrecerea anume la acest gen de sport este foarte importantă pentru că fotbalul este multicultural și este practicat în foarte multe țări. „Coparticiparea mai multor ambasadori începând de la Qatar și până la Ucraina arată cât de multicultural este acest sport și sunt convins că în anii viitori se va dezvolta încă mai tare”, a notat oficialul.

Campionatul de Fotbal pentru Copii „Euro-2016” va avea loc în perioada 15-22 mai. Participanții se vor întrece la trei categorii de vârstă: 8-11 ani, 12-14 ani și 15-17 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău