Peste 20 hectare de orz și 30 hectare de grâu au fost nimicite de flăcări în urma unui incendiu de vegetație

  • 10 Iulie 2023 09:53
Peste 20 hectare de orz și 30 hectare de grâu au fost nimicite de flăcări în urma unui incendiu de vegetație

Conform IGSU, duminică, 9 iulie, peste 20 hectare de orz și 30 hectare de grâu au fost nimicite de flăcări în urma unui incendiu de vegetație, care s-a răspândit asupra trei lanuri cu cereale în raionul Anenii Noi, în apropiere de satul Calfa.

Potrivit datelor recepționate o suprafață extinsă de vegetație uscată a fost cuprinsă de flăcări, iar în urma condițiilor meteorologice, focul s-a răspândit cu repeziciune asupra terenurile agricole. Pentru lichidarea focarelor de ardere, la fața locului au ajuns 6 echipe de pompieri.
 
Intervenția la lichidarea focarelor de ardere a durat circa 5 ore. Potrivit IGSU, în urma arderii focul a nimicit 26 ha de orz și 31 ha de grâu, dar și 11 hectare de vegetație uscată. Cauza izbucnirii incendiului și prejudicii materiale se stabilesc.
 
În acest context, pompierii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor, special în perioada temperaturilor ridicate și umiditate redusă. În vederea prevenirii incendiilor de vegetați și a cerealelor, care pot afecta suprafețe extinse, cetățenii sunt rugați să evite utilizarea focului deschis, în preajma lanurilor, spațiilor forestiere și locurilor de agrement.
 
Mai mult, angajații sectorului agricol sunt rugați să nu alimenteze tehnica agricolă cu carburanți și lubrifianți pe teritoriul terenurilor agricole, iar fumatul este strict interzis.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău