Peste 20 de tineri au primit Premiul pentru tineret

  • 25 Noiembrie 2015 17:22

Peste 20 de tineri din Chișinău au primit Premiul municipal pentru tineret în domeniile științei, tehnicii, literaturii și artelor.

Premiul este acordat anual de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău. Câștigătorii concursului au primit diplome de laureat, mențiuni și premii bănești, informează IPN.

Concursul are drept scop stimularea și promovarea potențialului intelectual-artistic al tinerilor. „Încercăm să promovăm și să intrigăm tineretul ca să participe la acest concurs. Am inițiat veșnica problemă – promovarea, susținerea, motivarea pentru că este foarte important acest proces și el începe din școală. Foarte mulți dintre ei, participând la nivel municipal, își depun lucrările create de ei la nivel republican. Acest spirit îi provoacă să participe și la concursuri internaționale”, a declarat șefa Direcției Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Anul curent la concurs au participat 25 de tineri, dintre aceștia 18 tineri au primit Diploma de conferire a titlului de Laureat al Premiului municipal pentru tineret și câte un premiu bănesc în valoare de 10 mii de lei. Alți câțiva tineri au primit mențiuni, iar Asociația Europeană a Studenților „AEGEE-Chișinău” a primit premiul special.

În cadrul acestui concurs sunt selectate cele mai valoroase lucrări și candidați cu performanțe deosebite, tineri cu potențial înalt de dezvoltare, care s-au evidențiat în mod deosebit în diverse domenii: fizică, drept, economie, medicină, filologiei istorie, biotehnologie, etnologie, literatură, actorie.

Dosarele înaintate la concurs au fost examinate de o comisie de experți din care fac parte specialiști în aceste domenii, personalități notorii.

Concursul pentru Premiul municipal pentru tineret în domeniul științei, tehnicii, literaturii și artelor a fost inițiat în anul 1996. Concursul este organizat anual, iar de la începutul organizării lui 2015 laureați au primit Premiul municipal pentru tineret.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău