Peste 1.600 de persoane au fost evacuate din apropierea centralei nucleare din Zaporojie din estul Ucrainei

  • 08 Mai 2023 08:48
Peste 1.600 de persoane au fost evacuate din apropierea centralei nucleare din Zaporojie din estul Ucrainei

Aproximativ 1.679 de persoane, dintre care 660 de copii, au fost evacuate din zonele din apropierea centralei nucleare Zaporojie din estul Ucrainei, a declarat duminică seara un oficial instalat de Moscova în părțile controlate de Rusia din regiunea ucraineană Zaporojie, transmite Rador.

Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a avertizat sâmbătă că situația din jurul centralei a devenit „potențial periculoasă”, în timp ce oficialii instalați de Moscova au început să evacueze oamenii din zonele din apropiere. Se așteaptă ca Ucraina să înceapă în curând o contraofensivă pentru a recuceri teritoriul deținut de Rusia, inclusiv în regiunea Zaporojie.

„Persoanele evacuate au fost deja plasate în centrul de cazare temporară pentru locuitorii din teritoriile de pe linia frontului din regiunea Zaporojie din Berdiansk”, a declarat Evgheni Balițki, guvernatorul instalat de Rusia în partea controlată de Rusia a regiunii Zaporojie.

Berdiansk este un oraș portuar din sud-estul Ucrainei, situat pe coasta Mării Azov, care a fost ocupat de Rusia încă din primele zile ale invaziei Moscovei asupra Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău