Peste 150 de milioane de cetățeni UE au fost vaccinați anti-Covid cu cel puțin o doză: „Vaccinarea se accelerează în Europa”

  • 05 Mai 2021 09:14
Peste 150 de milioane de cetățeni UE au fost vaccinați anti-Covid cu cel puțin o doză: „Vaccinarea se accelerează în Europa”

Peste un sfert din populația Uniunii Europene a fost vaccinată anti-Covid cu cel puțin o doză de vaccin, anunță Comisia Europeană, marți, adică 150 de milioane de europeni au fost imunizați. De asemenea, peste 9% dintre europeni au schema de vaccinare completă, cu două doze (Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca) sau cu doza de Johnson & Johnson.

„Vaccinarea se accelerează în Europa: tocmai am trecut pragul de 150 de milioane de vaccinări (...) Vom avea suficiente doze pentru a vaccina 70% dintre adulții din UE în iulie”, a scris pe Twitter Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Mai specific, cel puțin 153,8 milioane de doze au fost administrate la aproximativ 112,4 milioane de persoane, reprezentând 25,1% din populația Uniunii Europene, potrivit cifrelor oficiale înregistrate marți de AFP și citat de Agerpres. Cel puțin 41,9 milioane de persoane sunt complet vaccinate (cu două doze sau cu vaccinul cu doză unică de la Johnson & Johnson), reprezentând 9,4% din populație.

Comisia, responsabilă cu precomenzile de vaccinuri în numele statelor membre, se așteaptă să livreze cel puțin 410 milioane de doze în total pe parcursul celui de-al doilea trimestru (250 de milioane de doze BioNTech-Pfizer, 35 de milioane de la Moderna, 55 de milioane de la Johnson & Johnson, precum și 70 de milioane de la AstraZeneca).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău