Peste 150 de angajați ai MAI, testați pozitiv cu COVID-19

  • 03 Septembrie 2020 20:01
Peste 150 de angajați ai MAI, testați pozitiv cu COVID-19

Peste 150 de angajați ai Ministerului de Interne sunt testați pozitiv cu COVID-19, iar unul este în stare gravă.

Potrivit datelor prezentate în cadrul unui briefing de către secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Sergiu Golovaci, de la începutul pandemiei de COVID-19, 774 de angajați ai MAI au contractat virusul.  153 dintre aceștia se află, în prezent, în tratament, iar patru au decedat.

Secretarul de Stat al MAI a mai comunicat că în perioada 26-31 august au fost constatate 239 de contravenții pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției cu COVID-19.

În total, de la introducerea stării de urgență, angajații Ministerului Afacerilor Interne au documentat 6257 de contravenții. În jumătate dintre cazuri, cetățenii au recunoscut că au admis încălcări și au achitat amenda.  În 481 de cazuri procesele verbale au fost contestate în instanța de judecată.

 În 141 de cazuri s-a menținut amenda prestabilităă de către agentul constatator, 303 sunt în proces de examinare și doar în 35 de cazuri procesele verbale au fost clasate de către instanța de judecată, a spus Sergiu Golovaci.  

În cadrul briefing-ului, reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto au menționat despre unele încălcări constatate la transportarea elevilor spre și dinspre școală. Astfel, în raionul Strășeni, în autobuzele implicate la transportarea elevilor, nu se efectuează termometria, din cauză că lipsesc termometrele la bordul autovehiculelor. De asemenea, în raionul Soroca au fost identificate autobuze școlare în stare sanitară nesatisfăcătoare.

De către persoanele responsabile din cadrul Direcțiilor raionale de învățământ nu se verifică prezența actelor permisive obligatorii, nu se asigură controlul privind consumului de alcool de către conducătorii auto, precum și controlul tehnic al unităilor de transpot înainte de ieșire la cursă, a menționat șeful de direcție din cadrul ANTA, Sergiu Baltaga.

Reprezentanții ANTA au declarat că vor efectua controale similare în toate centrele raionale.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău