Peste 1.300 de civili au fost uciși în Mariupol, însă „bilanțul real este, probabil, cu câteva mii mai mare” (Michelle Bachelet)

  • 17 Iunie 11:16
Peste 1.300 de civili au fost uciși în Mariupol, însă „bilanțul real este, probabil, cu câteva mii mai mare” (Michelle Bachelet)

Cel puțin 1.348 civili au fost uciși în timpul bătăliei din Mariupol, printre aceștia numărându-se și 70 de copii, a declarat, joi, un oficial de rang înalt al Națiunilor Unite, scrie CNN, citat de Rador.

„Bilanțul real al ostilităților în privința deceselor în rândul civililor este, probabil cu câteva mii mai mare", a declarat Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet. „Aceste decese au fost cauzate de raiduri aeriene, tancuri și bombardamente de artilerie, precum și de arme ușoare și de mici dimensiuni în timpul luptelor de stradă." Aproximativ 90% din clădirile rezidențiale din acest oraș sudic au fost avariate sau distruse, a spus Bachelet, calificând Mariupolul drept „probabil, cel mai periculos loc din Ucraina, de la începutul războiului. Au fost găsite cadavre în gropi individuale sau colective în curți, pe străzi și parcuri, în case și apartamente. Multe încă nu au fost îngropate", a spus comisarul ONU.

Ea a adăugat că în acest moment este „imposibil să se cunoască" bilanțul exact al morților. „Până când nu vor fi recuperate și identificate toate cadavrele și nu se va stabili dacă sunt civili sau militari și cauza exactă a decesului, va fi imposibil să se știe un număr exact al deceselor civile cauzate direct de ostilități și al celor cauzate de lipsa de alimente, apă, îngrijire medicală și de alte efecte ale vieții în timpul luptelor", a spus Bachelet.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Wed
22
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău