Peste 1300 de cazuri de boli diareice acute, înregistrate în Capitală în primele patru luni

  • 04 Mai 2018 14:51
Peste 1300 de cazuri de boli diareice acute, înregistrate în Capitală în primele patru luni

Peste 1300 de cazuri de boli diareice acute au fost înregistrate în capitală în primele patru luni, în mare parte de aceste infecții au suferit copii, arată datele Centrului de Sănătate Publică din Chișinău.

Larisa Apostolova, medic epidemiolog în cadrul Centrului de Sănătate Publică din capitală, a specificat, potrivit Moldpres, că în perioada de referință, au fost înregistrate 66 de focare multiple de boli diareice acute și un caz de toxiinfecție alimentară multiplă provocată de stafilococi.

Medicul nu a specificat dacă aceste focare au fost înregistrate în rândul copiilor instituționalizați, dar a ținut să atenționeze părinții să fie prudenți, mai ales în lunile de vară când tradițional crește frecvența acestor infecții.

Potrivit datelor Agenției pentru Sănătate Publică, situația privind infectarea cu boli diareice acute în țara noastră este considerată nefavorabilă. Anual sunt înregistrate circa 20 mii cazuri de boală, inclusiv zeci de decese la copiii sub vârsta de cinci ani.

Conform sursei citate, în grupul bolilor diareice acute sunt incluse: holera, dizenteria, infecția rotavirală, salmoneloza, febra tifoidă, yersinioza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău