Peste 130 de unități de transport, verificate de către Poliția Capitalei în cadrul raziilor speciale în trafic

  • 26 Octombrie 2021 10:37
Peste 130 de unități de transport, verificate de către Poliția Capitalei în cadrul raziilor speciale în trafic

Angajații Secției documentare accidente rutiere din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, au efectuat verificări la firmele de,,Taxi”, cât și unitățile de transport a altor întreprinderi municipale, înainte de ieșirea pe străzile capitalei cât și în traficul rutier. Acțiunile polițiștilor au drept scop responsabilizarea conducătorilor auto și a administratorilor, întru verificarea stării tehnice a unităților de transport cât și respectarea măsurilor de control și combatere a infecției cu COVID-19.

Astfel pe parcursul unei săptămâni polițiștii au supus verificării circa 134 de unități de transport înainte de ieșirea pe străzile capitalei cît și organizate razii speciale în trafic. Urmare a măsurilor întreprinse de către forțele de ordine au fost depistate 68 de contravenții cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frînare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizația de rigoare, amplasarea neautorizată pe vehicule a publicității. În privința a 49 de conducători care au admis astfel de încălcări au fost întocmite procese verbale iar în privința persoanelor cu funcție de răspundere fiind întocmite patru procese verbale pentru admiterea ieșirii la rută a unităților de transport cu încălcări, totodată fiind ridicate 10 plăcuțe de înmatriculare, se arată în comunicat.

Totodată în cadrul raziilor desfășurate de către polițiști în traficul rutier au fost depistați nouă conducători auto, care în timpul transportării călătorilor le lipseau masca de protecție, astfel fiind încălcate măsurile de siguranță care sunt impuse de către autorități întru neadmiterea răspândirii virusului COVID-19. Șoferilor le-au fost întocmite procese verbale în conformitate cu prevederile art. 76/1 Cod Contravențional. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău