Peste 10.000 de turiști, așteptați la Tel Aviv cu ocazia concursului Eurovision; 90% dintre hoteluri sunt rezervate

  • 08 Mai 2019 12:15
Peste 10.000 de turiști, așteptați la Tel Aviv cu ocazia concursului Eurovision; 90% dintre hoteluri sunt rezervate

Municipalitatea din Tel Aviv este pregătită să primească peste 10.000 de turiști veniți special pentru a asista la concursul Eurovision 2019 de săptămâna viitoare, iar hotelurile sunt rezervate în proporție de 90%, potrivit estimărilor, citate într-un comunicat de presă al unei companii de travel management, transmis miercuri AGERPRES.

Conform datelor, prețul unei camere la un un hotel din Tel Aviv pornește de la 150 euro/noapte, iar 50 de autobuze vor fi puse la dispoziția turiștilor, pentru a facilita accesul în zona Expo Tel Aviv. 

'Montarea și amenajarea zonei pentru concurs durează deja de aproape două luni. 450 containere și camioane au fost descărcate și operate de 300 de tehnicieni. În total, peste 1.600 de persoane participă la organizarea evenimentului, inclusiv 500 de persoane care vor oferi informații despre eveniment la cele 15 centre de informare din Tel Aviv. Parcul Charles Clore din Tel Aviv se va transforma în Eurovision Village și tot aici va avea loc un festival de street food, Tel Aviv Eat', se menționează în comunicatul Travel Communication.

În plus, municipalitatea din Tel Aviv-Yafo, în colaborare cu platforma Eatwith, oferă turiștilor experiența unică a unei mese autentice de Shabbat la domiciliul familiilor din Tel Aviv. 'Cina de Shabbat este o bază culturală a multor familii israeliene, moment în care se strâng laolaltă toți membrii familiei și prietenii apropiați. Este o ocazie unică pentru turiștii veniți la Tel Aviv să învețe despre tradițiile evreiești, să servească preparate gătite în casă și să aibă o experiență autentică de călătorie', notează sursa citată. 

'Lucrăm din greu pentru a ne asigura că Eurovision va fi o experiență de neuitat pentru toată lumea, inclusiv pentru locuitorii care doresc să facă parte din acest mare boom turistic. Proiectul Shabbat Dinners este una dintre multele modalități de conectare a miilor de turiști cu familiile din Tel Aviv și introducerea lor în minunata tradiție evreiască a Shabbatului', afirmă Ron Huldai, primarul orașului Tel Aviv-Yafo 

Pentru această experiență, oaspeții vor fi taxați cu aproximativ 50 shekeli pentru a-și asigura locul, iar toate veniturile vor merge la gazde. 

Concursul Eurovision din acest an are loc la Tel Aviv, după ce în 2018 Netta Barzilai a câștigat competiția din Portugalia, cu piesa 'Toy'. Pe parcursul săptămânii viitoare vor avea loc cele două semifinale (14 și 16 mai), urmând va finala să se desfășoare pe 18 mai. 

România este reprezentată în acest an de către Ester Peony, cu 'On a Sunday' și va intra în concurs în semifinala a doua a Eurovision 2019, pe data de 16 mai. 

Israel este o destinație importantă de călătorie pentru turiștii români, apreciată pentru pelerinaje. Începând din anul 2017, Ministerul Turismului din Israel și-a concentrat eforturile pe promovarea orașelor Tel Aviv și Ierusalim ca două destinații de city break într-o singură vacanță, oferind experiențe multiculturale, o viață de noapte intensă, delicii gastronomice și posibilități pentru turismul de aventură. 

Peste 60 de zboruri săptămânale leagă, în prezent, Tel Aviv și Eilat de principalele aeroporturi din România (București, Timișoara, Cluj, Iași și Sibiu). În 2018, comparativ cu 2016, s-a înregistrat o creștere de 152% a turiștilor români în Israel.

sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău