Peste 100 de zboruri anulate și zeci de mii de oameni evacuați din cauza unui taifun în China

  • 03 August 2018 08:18
Peste 100 de zboruri anulate și zeci de mii de oameni evacuați din cauza unui taifun în China

Cel puțin 88.000 de persoane au fost evacuate din orașul Shanghai și din împrejurimi și peste o sută de zboruri au fost anulate înainte de venirea taifunului Jongdari, care va aduce în următoarele ore precipitații abundente în zonă, relatează vineri EFE, citat de Agerpres.

Potrivit autorităților aviatice, pe aeroporturile din Shanghai, Hongqiao și Pudong, cel puțin 151 de zboruri au fost suspendate, iar controlul traficului aerian a emis un avertisment de cod roșu de-a lungul dimineții, capacitatea de zbor și de aterizare aeroportuară urmând să fie redusă cu 70 %.

Biroul Meteorologic din Shanghai decretase deja joi seara codul galben, al treilea ca gravitate în sistemul de alertă de patru niveluri. În districtele de coastă Jinshan, Chongming, Fengxian și Pudong s-a emis alerta portocalie (2).

Ying Yong, primarul orașului Shanghai, a precizat că taifunul Jongdari ar putea provoca pagube mai mari decât taifunul Ampil, care a determinat în urmă cu două săptămâni evacuarea a 220.000 de persoane, dar care a cauzat pagube minore.

Comisia de Educație din Shanghai a dispus ca școlile să-și suspende toate activitățile desfășurate în aer liber și cursurile de vară și peste o sută de parcuri au fost închise publicului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău