Peste 100 de ucraineni și moldoveni cu acte false au fost reținuți la frontiera poloneză

  • 11 Februarie 2021 11:11
Peste 100 de ucraineni și moldoveni cu acte false au fost reținuți la frontiera poloneză

Peste 100 de străini cu permise de muncă false au fost reținuți timp de câteva zile la punctul de trecere din Medyka, de la frontiera dintre Polonia și Ucraina.

Potrivit "Polskie Radio", este vorba despre cetățeni din Republica Moldova și din Ucraina, care au trecut granița cu pașapoarte biometrice, însă au prezentat permise de muncă falsificate.

"În plus, aceștia au prezentat documente suplimentare cu date despre condițiile și locul de angajare în Polonia" - a precizat Elżbieta Pikor, purtător de cuvânt al Departamentului de Grăniceri din Beskidy, Polonia.

"Verificarea documentelor a arătat că declarațiile referitoare la locul de muncă erau complet false. În aceste documente, se menționa că cetățenii respectivi urmează să lucreze în hoteluri și în depozite din vecinătatea Łódźului și în vestului Poloniei. Străinii au recunoscut că au folosit documente falsificate, argumentând că acest lucru i-a ajutat să intre pe teritoriul UE" - a adăugat Elżbieta Pikor.

Potrivit acesteia, cetățenii străini reținuți la frontieră au acceptat în mod voluntar o pedeapsă de șase luni de închisoare cu o perioadă de probă de doi ani. Persoanele respective au fost returnate în Ucraina. Potrivit autorităților, acesta a fost cel mai mare grup de persoane cu documente false reținut în ultimii ani.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău