Peste 100 de treceri pietonale supraînălțate au fost amenajate în mai multe localități din țară

  • 13 Iulie 2023 11:59
Peste 100 de treceri pietonale supraînălțate au fost amenajate în mai multe localități din țară

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” a amenajat până în prezent, 106 treceri pietonale supraînălțate pe drumurile publice naționale din țară. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, măsurile au fost implementate cu scopul de a spori gradul de siguranță și de a asigura un mediu rutier sigur pentru toți participanții la trafic. 

Amenajarea trecerilor pietonale supraînălțate se realizează în diferite localități din toate raioanele țării, inclusiv Cahul, Anenii Noi, Căușeni, Rîșcani, Strășeni, Dondușeni, Briceni și altele. 

Trecerile pietonale sunt semnalizate corespunzător pentru a indica șoferilor că se apropie de o zonă în care pietonii au prioritate, fiind marcate cu indicatoare rutiere și linii de trecere pietonală pe suprafața ridicată. 

Reprezentanții Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” informează că au fost elaborate două scheme tip de treceri pietonale, care pot fi utilizate de autoritățile publice locale pentru identificarea și amenajarea trecerilor pietonale pe drumurile comunale și străzile din localitate, sporind astfel siguranța tuturor utilizatorilor drumului. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,17 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău